Fem tips för att må bra.

1. Gör något fysiskt varje dag. Försök att röra på dig varje dag – gå, cykla, simma, jogga eller att bara att ta trapporna istället för hissen. Det är bättre än ingenting alls.

2. Ät mycket grönt. Ät en allsidig och näringsriktig kost med mycket grönt. Låt frukt och grönsaker vara ett naturligt inslag i varje måltid. Ibland behövs även ett eller flera kosttillskott för att kroppen inte får det till sig på annat sätt.

3. Sov så mycket du själv behöver. En god natts sömn är viktigt. Men sömnbehovet i antal timmar växlar från person till person. Det viktiga är att du själva hittar den rytm och tid som du behöver för att må bra.

4. Ta dig tid att göra ingenting. Lyssna på musik, stretcha, meditera eller bara blunda en stund. Pröva dig fram för att hitta ditt sätt att slappna av i 10-30 minuter varje dag.

5. Bra hälsa - eget ansvar. För att må bra krävs både engagemang och motivation från dig själv. Ibland kan det dock behövas hjälp på traven för att må bättre, och det finns hjälp att få. Genom bland annat massage, personlig coachning, samtalsterapi eller rådgivning om kost och motion.

Lycka till!

Vitasal AB  info@vitasal.se  www.vitasal.se